Meč lopta za Daria

dario-djukic3

Sport, iako izuzetno zdrava aktivnost, donosi i opsanost od ozljeda. Kod profesionalnih sportaša, koji su zbog iznadprosiječnih napora posebno izloženi brojnim zdravstvenim problema, duži periodi odustnosti od treninga i utakmica mogu ne samo stvarati poteškoće u profesionalnom razvoju, nego ih čak i odvojiti od sportske karijere.
Bioterapija daje izuzetne rezultate u saniranju sportskih ozljeda, a kako je to moguće na konkretnom slučaju kronične sportske ozljede, pročitajte iz pisama koje nam je poslao Dario.

“Pozdrav prijatelji!

Krenuo bih sa malim predstavljanjem mene i moga problema, te veze sa Slavkom. Ja sam Dario Đukic, 35 godina, po zanimanju profesionalni sportaš tj.odbojkaš. Već godinama igram po Evropi a zadnjih par godina sam u Francuskoj. Inače Slavka poznajem već godinama, ustvari od mladih dana, jer kada sam ja počinjao da igram Slavko je već bio iskusni igrač. Zahvaljujući Facebooku smo ponovo uspostavili kontakt i tako prije nekog vremena u nekoj opuštenoj priči upita me kako igram i kako zdravlje. Malo se i pohvalih ali i rekoh kako več duže vrijeme vućem povredu pete i zakukah kako bi to mogao biti i početak kraja moje karijere.

Pogledah na ekran kompjutera, a Slavko otkucao rečenicu “HOĆEŠ DA TE IZLIJEČIM?”. Reko hajde, ali ni sam ne znajući na što on misli, a ni to da je on vec duže vrijeme bioterapeut. Prihvatih, ali mi sve kroz glavu prolazi da li se to on sa mnom ne šali jer doista nisam ni čuo ni vidio nekada da se neko može lijeciti na daljinu. Krenu Slavkec sa terapijom, ja jos uvijek onako skeptičan neznam sto da mislim no malo zatim osijetih kako mi noga trne te rekoh supruzi pored sebe: Izgleda da ovo djeluje!

Na kraju terapije bol skoro da nisam ni imao i od tada proganjam Slavka da barem jednom u par dana mi pomogne pogotovo poslije naporne utakmice. Sada igram i mnogo mi je bolje i imam osjećaj, a i mislim da mi terapija sa Slavkom uveliko umanjuje bol i vraća me u stanje da bih mogao opet biti na treningu jer ranije sam poslije svake utakmice morao odmarati barem dva tri dana. Hvala bogu da postoji božiji dar te da je određene osobe imaju. Među njima i Slavko.
Iskreno hvala i nadam se da će vam Slavko biti od pomoći kao i meni.
Pozdrav i puno zdravlja u budućnosti.”

Dario Đukić

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>